Magic the Gathering

Magic the Gathering is niet gewoon een spel. Het is een “Collectible Card Game” (CCG). Naast spelen is er dus ook een verzamelaspect mee gemoeid.

Dik 25 jaar geleden had Richard Garfield het idee een spel te maken waarin spelers in de huid kropen van magiërs die een duel uitvochten. Het innovatieve aan dit spel was dat het een basis set had die nadien aangevuld zou worden met expansies om zo het spel “levend” te houden en telkens te vernieuwen. Alle kaarten zouden in pakjes verkocht worden waarbij spelers niet wisten wat ze kregen en maar aan het ruilen en verzamelen moesten gaan om hun winnende strategie uit te kunnen bouwen.

Vandaag, zoveel jaren later bestaat het spel nog steeds. Met wereldwijd miljoenen spelers en ondertussen vele tientallen expansies die de revue gepasseerd hebben kunnen we zelfs zeggen dat het spel groter is dan ooit.

Zo ook bij de Kolonisten. Wij zijn een winkel uit het Wizards Play Network (WPN), wat wil zeggen dat wij allerhande events organiseren als Friday Night Magic (FNM), prerelease, standard showdown, trials voor grotere tornooien, etc.

Het spel kan dan ook gespeeld worden op diverse niveau’s en verschillende manieren. We hebben events voor beginners, maar ook voor veteranen van vele jaren. Er wordt 1v1 gespeeld (standard, modern, legacy), maar zeker ook commander. Voor de limited spelers is er draft elke vrijdag en sealed vnl. bij de prerelease. Voor meer info over de diverse mogelijkheden kan je steeds in de winkel terecht.

Wij zijn ook altijd geïnteresseerd om te kijken naar overname van collecties. Zowel collecties van spelers die stoppen met het spel als mensen die ergens op zolder nog een doos met kaarten hebben liggen uit een ver verleden interesseren ons. Ook hier geldt best even contact opnemen zodat we verder af kunnen spreken.